luni, 16 iulie 2012

Comasarea Scolilor - Prostia Nationala

Profesorii nu trebuie sa raspunda la subiescte ! 
Fiecare profesor este specializat pe o anumita ramura , adica proful de fizica nu stie pre multa istorie sau chimie , iar prful de romana stie bine materia sa . 
Toata lumea face caz despre evaluarea anuala a profesorilor , dar restul categoriilor profesionale nu au evaluare anuala si nu dardaie pentru postul lor asa cum este la profesori . 
Putregaiul din invatamant se afla la varf , in minister , unde sunt tot felul de chiulangii cu pile si multi incompetenti , niste complexati ,posturi obtinute pe sex , spaga si pile , minister condus de ministri asijderea . 
De ce zic tot felul de complexati , pentru ca in nemernicia lor , cand vin pe functia respectiva , vor sa schimbe totul , sa vada lumea inteligenta si desteptaciune precara . 
Si astfel de fiacare data se schimba totul din prost in mai prost si nimeni nu mai stie cum va fi , iar elevii sunt derutati si afectati , singurii care sufera . 
A fost un subiect dat de catre un tembel , despre analiza partii de vorbire , iar parintii elevilor au venit cu precizari pertinente , incat ministerul a dispus revizuirea lucrarilor elevilor si implicit a notelor . 
Si totusi acel/acei tembei care au conceput asemnea subiecte nu au fost inlaturati din sistem . Asa ca putregaiul este intotdeauna la varf !


35% de elevi au picat la Evalurea Nationala, daca nu au fost in stare sa ia note peste 5 acum nu cred ca o sa ii intereseze prea mult viitorul, deci tragem concluzia ca "Viitorul NU suna bine ! " .
Reprezentantii Ministerului spun ca unul dintre motivele care au dus la acest dezastru ar fi comasarea scolilor cu elevi putini.
Potrivit ministrului Educatiei, 8% dintre candidatii de la evaluarea de anul acesta au avut medii intre 5,00 si 5,50, 8,1% - intre 5.50 si 6,00, iar 7,8% - intre 6,00 si 6,50. Ponderea celor cu medii mari este considerabil mai mica, respectiv 5,3% - cu medii intre 9,00 si 9,50, 3,8% - intre 9,50 si 10 si doar 0,2% cu media 10, a mai precizat Andronescu.
Oricum ei stau ceva mai bine momentan decat cei care nu au luat Bacalaureatul care daca isi doresc acea diploma trebuie sa repete examenul , nu intra din oficiu mai departe.










Si totusi pentru rezultatele de la BAC "tovarasa" Andronescu a inceput sa gaseasca solutii precum : inchiderea liceelor si diferentierea examenelor, in loc sa se gandeasca la investitii cu cap in invatamant incat sa ai profesori mai buni care sa isi dea interesul nu toate cazaturile care daca ii pui sa dea BAC-ul nu au sanse. Daca profesorii care ar trebui sa ajute elevii nu sunt in stare sa raspunda la subiecte atunci ce pretentie aveti de la elevi ?
Se spune ca au picat atatia pentru ca nu se mai copiaza ... Aiurea, se copiaza la greu, doar ca acum copiaza doar cei care isi permit. Pana si Laura Andresan a luat BAC-ul . Am mai comentat cum se poate copiat mai nou in articole precedente asa ca nu mai repet, e clar insa ca nu o sa se ajunga nicaieri prea curand cu gandirea asta tampita. E adevarat ca nici elevii nu invata, insa nici multi profesori nu sunt capabili sau pur si simplu nu isi dau interesul pentru ca nu au de ce, iar ministerul este egal cu 0 la solutii care sa si fie bune .
 La nivel national, pomovabilitatea la sesiunea din iunie-iulie a examenului de bacalaureat de anul acesta este de 43,04% inainte de solutionarea contestatiilor, cu 1,43% mai mica fata de 2011.

Noul bacalaureat ar presupune introducerea de probe scrise diferentiate in functie de profil si filiera.
    

Aproape o treime din note, modificate in urma contestatiilor la bacalaureat, in judetul Suceava


Aproape 600 de note s-au modificat in urma solutionarii celor 1.709 contestatii depuse de candidatii la bacalaureat din judetul Suceava, mare parte dintre acestea, respectiv 482, crescand dupa recorectarea lucrarilor.


Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Suceava, Laura Hacman, 1.709 lucrari au fost reevaluate in etapa de contestatii a examenului de bacalaureat, iar in urma recorecarii 1.118 note au ramas nemodificate, in timp ce 109 note au fost modificate prin scadere, iar 482 au fost modificate prin crestere.


Hacman a precizat ca 91 de note sub 5 au fost reevaluate peste 5, iar patru note peste 5 au fost reevaluate sub 5.


Statistica finala pe intregul judet Suceava privind rezultatele la bacalaureat va fi facuta publica in cursul zilei, dupa introducera datelor in sistemul informatic, a precizat sursa citata.


In judetul Suceava au fost depuse 1.709 contestatii, din care, cele mai multe, 551, au fost la limba romana si 401 la matematica T2.


Conform Inspectoratului Scolar Judetean Suceava, au mai fost depuse 180 de contestatii la matematica T1, 122 la istorie, 120 la biologie vegetala T1, 85 la anatomie si fiziologie, 23 la chimie anorganica T2, nivel I, 3 la chimie anorganica R2 nivel II, 132 la geografie, 39 la fizica, 10 la informatica T1 și 12 la Informatica T2, 11 la logica, cate 6 la chimie organica T1 și T2, patru la economie si doua la filosofie, iar la psihologie si sociologie cate o contestatie.
Promovabilitatea la examenul de bacalaureat in judetul Suceava era de 46,98 la suta inainte de solutionarea contestatiilor, cu aproape 20 de puncte procentuale mai putin fata de anul trecut.

Astfel, numarul candidatilor care au promovat acest examen a fost de 3.010, iar dintre acestia 892 au obtinut medii intre 6.00 si 6.99, alti 896 au obtinut medii intre 7.00 si 7.99, un numar de 778 de candidati au luat medii intre 8.00 si 8.99, alti 440 au luat note intre 9.00 si 9.99, in timp ce doar patru candidati au obtinut media 10. Un numar de 3.023 de candidati au obtinut note sub 5.00, iar 371 de candidati au luate note intre 5.00 si 5.99.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aria şi volumul

  Metodă de calcul