duminică, 2 septembrie 2012

Bac de Second Hand !

BACALAUREAT 2012, REZULTATE SESIUNEA DE TOAMNĂ: 24,27% dintre candidaţi au promovat. Andronescu: Rezultate mai slabe decât cele din vară

 Dupa mintea ei bolnava si anemica ,  nu se lasa . In loc sa-si vada de dosarul de frauda cu bani europeni cercetat de ANI , vine sa faca viata copiilor si mai grea .
Dupa ce ca multi copii nu-si dadeau interesul , poate si din cauza scolii , acum or sa spuna ca dau bacul la second hand !
Pai daca toti elevii au aceeasi programa , aceleasi materii , de ce sa termine unii un bac si altii alt bac ? In loc sa ridicam invatamantul la nivel inlt si competitiv , deja ministreasa coboara stacheta fara logica elementara , doar ca sa se afle in treaba .

Cel mai mare procent de promovare a fost înregistrat în judeţul Giurgiu, 50,22%, iar cel mai mic, în Ilfov, doar 10,21%, potrivit sursei citate.
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că rezultatele din această sesiune, potrivit cărora au promovat 20.662 de candidaţi, sunt mult mai slabe decât cele de la sesiunea din vară.
 Bacalaureatul a fost promovat, în sesiunea de toamnă, de 24,27% dintre cei 85.117 candidaţi care au participat la examen, peste 14.000 de absolvenţi înscrişi iniţial renunţând să mai susţină probele, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei, făcute publice duminică pe Edu.ro. 


  1. Ce să mai citim?

  2. Povestea Lustragiului

  3. Noile vaccinuri  

  4. Nanotehnologia în evoluție

  5. Primarul care nu frură

  6. Duda a pus mâna pe Casa Regală

  7. Nu poti multiplica bogatia divizand-o !  

  8. Calculul pensiei militare  PENSII MILITARE DE STAT

  9. Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg

  10. O Nouă Republică

  11. A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  12. În vremea monarhiei, Țaranii romani reprezentau 90% 

  13. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  14. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  15. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  16. Fii propriul tău nutriționist

  17. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  18. Slăbești daca esti motivat

  19. Serbet de ciocolata

  20. Set medical Covid necesar acasă

  21. Medicament retras - folosit în diabet

  22. Brexit-ul - Spaima Europei

  23. Virusul Misterios

  24. Inamicul numărul unu al

  25. acumulatorilor 

  26.       PERMISUL DE ȘEDERE

  27. Robotul ADN ar putea ucide celulele canceroase

  28. SARS a fost o boală relativ rară; la sfârșitul epidemiei, în iunie 2003

Ecaterina Andronescu: Introducerea bacalaureatului profesional nu va schimba conţinutul programei

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că adoptarea proiectului de lege care prevede introducerea bacalaureatului profesional nu va schimba conţinutul programei şcolare pe care au parcurs-o elevii în timpul liceului şi nici modul de susţinere al examenului de bacalaureat naţional. Andronescu a spus miercuri, la Palatul Parlamentului, într-o conferinţă de presă, că susţinerea bacalaureatului profesional va intra în vigoare în anul şcolar 2012-2013 în cazul în care va fi adoptat de Senat, care este camera legislativă decizională. Amendamentele pe care comisia le-a acceptat pentru Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care gestionează examenul de bacalaureat nu schimbă bacalaureatul aşa cum a fost el susţinut din 2009 încoace. În 2009, 2010, 2011, bacalaureatul s-a susţinut pe probele care se vor susţine şi în acest an şcolar 2012-2013. Adaugă în plus diploma de bacalaureat şi examenul de bacalaureat profesional pentru cei care se reorientează spre piaţa muncii. Am făcut acest lucru pentru că, de regulă, angajatorii, în momentul în care tânărul care nu a promovat examenul de bacalaureat vine să se angajeze, îi reproşează că nu a luat nici diploma de bacalaureat. Această diplomă pentru cei care merg spre piaţa muncii le conferă într-un fel o finalitate liceului şi le atestă competenţele. În plus prin conţinut această formă de bacalaureat, bacalaureatul profesional adaugă la competenţele pe care elevul le câştigă în timpul anilor de liceu, a explicat ministrul. Potrivit demnitarului, bacalaureatul profesional va consta în susţinerea probelor de competenţă şi apoi a unui proiect sau probă practică şi lucrarea scrisă la disciplina Educaţie antreprenorială.
Examenul acesta nu schimbă conţinutul programei pe care ei au parcurs-o pe timpul anilor de liceu. Ca urmare, nu venim prin această formă de examen cu elemente în plus pe care ei nu le-au făcut la clasă, doar adăugăm o formă în sprijinul celor care se orientează spre piaţa muncii, a spus Ecaterina Andronescu. Ea a subliniat că probele din examenul de bacalaureat profesional cronologic vor fi aşezate în calendarul examenului înaintea probelor scrise de la examenul de bacalaureat naţional, astfel încât cei care vor să poată susţine în continuare şi bacalaureatul naţional. Probele de competenţe sunt comune şi la bacalaureatul naţional şi la bacalaureatul profesional. Dacă elevul alege o formă sau alta este opţiunea lui şi a familiei lui. Nu este o decizie a şcolii a MECTS sau a inspectoratului. Dacă cineva care susţine bacalaureatul profesional vrea să meargă spre învăţământul superior şi se răzgândeşte în aceeaşi sesiune, după o sesiune sau două sesiuni de bacalaureat el se poate întoarce, susţine probele scrise de la bacalaureatul naţional şi după aceea are acces spre învăţământul superior, a mai explicat ministrul. Ministrul a mai afirmat că bacalaureat asemănător există în multe ţări, printre care Anglia, Franţa şi Germania.
Sursa:AGERPRES 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aria şi volumul

  Metodă de calcul