luni, 17 septembrie 2012

Patriarhul Daniel critică si nu face nimic !

Cel mai usor este sa critici , Preasfinte Daniele , mai greu este sa vrei si sa faci ceva pentru enoriasii care te-au imbogatit pînă dincolo de caciula țuguiată !
Pune-ti mîna , părințele și face-ți ceva pentru poporul Roman , face-ti camine pentru batrani si nevoiasi , ajutati saracii , sprijiniti copii si familiile sarace , că destul v-ați imbuibat pe spinarea lor , prin dîri la botez, dîri la inmormantare , dîri de sărbători , dări pe locul de veci , dari pe spovedanii , numai dări și cam atît face-ți părințele !

Patriarhul Daniel critică dur învăţământul românesc şi "degradarea spirituală şi socială"

 
Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române. (Andrei Popescu/Epoch Times România)
"În contextul rezultatelor deosebit de slabe înregistrate la examenul de bacalaureat din ultimii doi ani, cu o medie de promovabilitate de sub 50%, este necesară o analiză sinceră şi lucidă a sistemului de învăţământ din ţara noastră", precizează Patriarhul Daniel într-un mesaj adresat cu ocazia începerii unui nou an şcolar.
Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, mai spune că ”lipsa de valori perene, de repere credibile şi de motivaţii solide” din societatea şi şcoala românească a atins cote ”alarmante”.

"În contextul rezultatelor deosebit de slabe înregistrate la examenul de bacalaureat din ultimii doi ani, cu o medie de promovabilitate de sub 50%, este necesară o analiză sinceră şi lucidă a sistemului de învăţământ din ţara noastră. Cauzele eşecului din şcoala românească sunt multiple, iar unele dintre acestea au fost şi vor mai fi analizate de specialiştii din diverse instituţii abilitate, în special inconsecvenţa şi instabilitatea sistemului educaţional. La acestea se mai adaugă şi criza spirituală şi morală din societatea românească. Se pare că acumularea de valori intelectuale este tot mai mult înlocuită cu acumularea de bunuri materiale, încât astăzi nu mai valorează mult o cultură aleasă, ci doar o avere frumoasă. Iar dictonul «cine are carte are parte» nu mai este valabil, deoarece oamenii bine pregătiţi sunt prea puţin plătiţi. Prin urmare, acum «cine are carte pleacă departe», adică în străinătate", a mai precizat Patriarhul.
Totodată, Preafericitul relevă faptul că, pentru a opri această "degradare spirituală şi socială, sunt imperativ necesare măsuri legislative şi sociale, dar şi o înnoire spirituală a mentalităţii şi o cultură a valorilor morale".
"Dorim ca la începutul unui nou an şcolar să adresăm câteva îndemnuri care ţin de misiunea Bisericii în promovarea spiritualităţii creştine în actul educaţional, ştiut fiind că educaţia religioasă în familie şi în şcoală presupune cooperarea Bisericii cu aceste două instituţii majore ale poporului nostru. Întrucât în societatea de azi actul educaţional este tot mai mult afectat de secularism sau indiferenţă spirituală, superficialitate şi lipsă de motivaţie sau de entuziasm pentru cunoaştere, este necesar ca, şi prin intermediul educaţiei religioase, elevii să fie îndemnaţi să urmeze pilda multor personalităţi româneşti care prin cultura, erudiţia şi profesionalismul lor au devenit renumiţi în ţară şi în străinătate, deşi proveneau adesea din familii modeste", mai transmite Patriarhul Daniel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aria şi volumul

  Metodă de calcul